[PL] Kto nie gra w VF, ten brudas. Dobra?

Discussion in 'Local Scene' started by 40i4, Aug 7, 2005.

1. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    -mam profil na swojej memorce, np. Dzaki
    -ty masz profil na swojej memorce, np. Aoi
    -spotykamy sie zeby zagrac...
    -ty chcesz grac swoja Aoika, ja chce grac swoim Dzakim...
    ===
    no to raczej nie w VF

2. GLC

GLC Well-Known Member

Tak, o to, co napisal 40i4 - ze nie mozna przenosic. W VF4C PS2 mozna bylo, w Evo to zepsuli i VF5 PS3 nadal nie jest naprawione.

3. Ninja_Turtle

Ninja_Turtle Active Member

Polskich znakow sie zachcialo ;P Sory, zpomnialo sie, jak sie pisze gdzies po Polskiemu, wchodzi tu i dupa...

Moze Sega nie chce zeby sie dało kopiowac sejwy postaci... W zwiazku z tym nie uwazaja tego za blad, ale jakby to oni powiedzieli "taka jest ich wizja tej gry :D"

4. GLC

GLC Well-Known Member

Oni raczej uwazaja, ze swiat konczy sie na Japonii, a poniewaz tam jest wersja arcade i karty vf.net, to funkcja przenoszenia profili na konsoli zaszkodzi ich interesom.

5. lotrzyna

lotrzyna Well-Known Member

O czym wspomnialem juz dawno ... /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
    I chcialem jeszcze tylko dodac, ze na sticku gram tylko z P,K,G zadnych "laczonych" a dzis i przez ostatni tydzien wogole nie gralem, jutro mysle kolo 19 bede mial chwile zeby przyciac /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smirk.gif

6. GLC

GLC Well-Known Member

Ja w to stwierdzenie o ekonomicznej szkodliwosci nie za bardzo wierze (raczej opowiadalbym sie za lenistwem), ale skoro takie jest zdanie wiekszosci... /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

7. lotrzyna

Chcialem edytowac posta ale skoro juz odpisales :p
    Gram uzywajac tylko P,K,G bo tak graja w japonskich arcade /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ?

8. GLC

GLC Well-Known Member

No ba, wszystko co japonskie, jest najlepsze. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Ja jestem zdania, ze trzeba grac jak najprosciej - po co myslec np. o 6 przyciskach, skoro moge o 3? W VF jest jeszcze ten plus, ze nie trzeba naciskac kombinacji idealnie rowno - wystarczy w zakresie 6 klatek (tak bylo do tej pory, w VF5 nie wiem, ale pewnie tak samo). Czyli spokojnie moze byc /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/g.gif, 2 klatki przerwy, /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif, 1 klatka przerwy, /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/k.gif - i wyjdzie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif+/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/k.gif+/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/g.gif. Ta 1/10 sekundy to wbrew pozorom duzo...

9. Konradinho

Konradinho Well-Known Member

PSN:
    konradinho2
    A czy ktos wie czy Sega ma zamiar wypuscic VSHG takze do x360??? Bo z tego co slyszalem to VSHG nie wspolpracuje z xklocem. Wie ktos???????????

10. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    ja nie wiem co to jest, ale mysle ze nie maja zamiaru /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

11. GLC

GLC Well-Known Member

Kto wie, w koncu do DoA4 byl stick - jak nie bedzie od Segi (a przypuszczam, ze raczej nie bedzie), to bedzie od Hori... Moze nawet sensowny. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Jak zobacza tylko znakow zapytania albo wykrzyknikow, to na pewno nie wypuszcza... Przy okazji, wystawienie tylu znaczkow nie zwieksza prawdopodobienstwa otrzymania odpowiedzi, wiec mozesz sobie spokojnie je darowac i pozostac przy jednym.

12. Ninja_Turtle

Fakt, tez zaczynam sie przekonywac do uzywania 3 gozikow. A nie wiedzialem ze az tyle klatek odstepu moze byc miedzy wklepywaniem laczonych komend, fajnie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

13. Majestyk

Majestyk Member

14. GLC

GLC Well-Known Member

Pierwszy tragedia, drugi (ten TK) spoko.

15. Majestyk

Majestyk Member

Ok. Dzieki GLC. Tak myslem, ze za 40 zl to musi byc jakies gowno. No to w takim razie tego o d TK zamawiam jutro:)
    Ciezko sie przestwaic na sticka po 2 latach grania na padzie w bijatyki?? Mam nadzieje, ze dam rade, w koncu to parwdziwi wymiatacze graja na stickach:)

16. Ninja_Turtle

Ja kupilem tego z TK5 i już u mnie jest. Nie mam za bardzo skali porownawczej bo to moj pierwszy AC, ale mi tam sie podoba /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Ogolnie troche galka za blisko klawiszy moim zdaniem, ale poza tym nie ma czegos co by mi szczegolnie przeszkadzalo. Co do przestawienia sie to w moim wypadku jest ciezko jak cholera. Moze to przez to ze czlowiek latami gral na padzie. Oczywiscie jakby sie juz przyzwyczaic rzecz jest nieporownana z padem- mozna wymiatac o wiele szybciej nie wspominajac o klimacie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

17. Majestyk

Majestyk Member

No bo wlasnie tego oczekuje: efekotw moje pracy, lepszego klimatu i poprawe skillsow. Pad mnie przerasta manualnie i za cholere nie moge wycwiczyc precyzji. Chodzi zwlaszcza o kierunki, bo przy bardziej skomplikowanych rzeczach latwo o blad:(
    Juz nie moge sie doczekac, kiedy poloze lapska na sticku, tym bardziej ze mam teraz troche wolnego czasu (sesja zaliczona) i jakos mnie tak znowu wzielo na punkcie VF:)

18. lotrzyna

Ciezko to jest sie przestawic [z powrotem] po jakis 15latach grania na padzie we wszystko, nie tylko w bijatyki :p
    I wlasnie tez mnie wkurza, ze galka jest tak blisko przyciskow w tym "moim" sticku, w tym upatruje przyczyny, ze zamiast /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif wychodzi mi /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif a tak poza tym to nie wychodzi mi wogole buforowanie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif po TFT Kage jako 1P albo do DblPlm jako 1P :p a na padzie bylo odwrotnie :p pamietam czasy jak sie z byczym gralo Akira na Akira i kazdy tylko czekal, az sie znajdzie w 2P zeby zrobic /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/d.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif+/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/g.gif zeby potem buforowac DbPlm jako 1P a teraz bedzie odwrotnie (jezeli chodzi o mnie oczywiscie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif )
    A wbrew moim obawom kolanko wychodzi na sticku na luzie, praktycznie z taka sama czestoscia jak na padzie, SPoD prawie gdyby nie to, ze konczy sie na /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif+/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif a mi wychodzi oczywiscie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif+/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smirk.gif no ale przez rok powinno sie sporo zmienic jak sie bedzie trenowalo /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

19. Majestyk

Majestyk Member

hmm wiesz, mnie chodzi o to, ze pad mnie po prostu przerasta manualnie i mam nadzieje, ze stick bedzie lepszy i ulatwi mi sporo rzeczy. OK kiedys uwazalem , ze to Knee Akiry to jest nie mozliwe do zrobienia na padzie, da sie to wycwiczyc ale imho w trakcie wali jest to cholernie upierdliwe. Byc moze to wszystko przez ustawienie przyciskow. W tym momencie trudno mi sie wypowiadac, bo jeszcze nie mam sticka a na automatach gralem strasznie malo. Zdaje sobie sprawe, ze to wszystkie zagrania nie beda od razu zajebiscie
    proste ale mam tewraz taka ochote na zmiane i wizja grania na sticku cholernie do mnie przemawia.
    Jak stick przyjdzie i sie zagram na smierc to bede mogl sie wypowiedziec czy to mialo sens. Ogolnie dzieki za rady:)
    PS. Zajebisty Avatar:) serio

20. lotrzyna

Haaa - dzieki /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Tez mi sie podoba /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
    3h go "preparowalem" ale wyszedl /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Bede chcial tez tak Kage w VF5 zrobic jak sie da na PS3 a jak sie nie da to na Arcade /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Share This Page

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice