[PL] Kto nie gra w VF, ten brudas. Dobra?

Discussion in 'Local Scene' started by 40i4, Aug 7, 2005.

1. GLC

GLC Well-Known Member

Re: [PL] Kto nie gra w VF, ten brudas

Jesli mozesz wygodnie miec palce na wszystkich przyciskach, to po co definiowac kombinacje? Bez sensu... Uzywaj samych /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif,/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/k.gif,/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/g.gif.

2. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    te skosy z blackbooka czy czego tam... to nie tycza sie przypadkiem crouch dasha?

zamierzam grac, a jak blisko to chetnie nawet w Evo.
    nie mam sticka. chce miec sticka. wole grac na sticku niz na padzie.

shang /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

3. GLC

GLC Well-Known Member

Co znowu za "skosy z blackbooka"? Nawet jak cos jest crouch dashem, to i tak sie oznacza "/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/d_.gif", a ze trzeba szybko zejsc do tego croucha, to juz inna sprawa. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Na crouch dasha sa co najmniej 4 sposoby: /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif i /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif + /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/d.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif i /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/d.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif (bez neutrala). Wszystkie bedziesz wypisywac? Lepiej dac samo /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/d_.gif, a jak ktos sie nie orientuje, to ma pecha. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Ty to umiesz bawic, powinienes zostac komediantem albo cala trupa. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

No ba, nauczyl sie polskiego specjalnie!

4. lotrzyna

lotrzyna Well-Known Member

Jako ze mam chwilke zrzuce co mam na watrobie.
    Gram na sticku Namco bo takiego pozyczyl mi kolega Zero za co z tego miejsca bardzo mu dziekuje, a fanboystwem to mi podjezdza ciagle reklamowanie jednej rzeczy i "olewaniem" drugiej ale to nie wazne.
    Czy HRAP3 dziala na PS2 (z VFIVevo konkretniej ;)? (starsze wersje maja wejscie USB)
    Co do technik "trzymania" sticka to ta z podtrzymywaniem od dolu znam jeszcze z czasow wizyt w "Arkejdach" czyli od jakis 15 lat ?o_O ale nie wiedzialem, ze to niby Japonczycy wymyslili ?...w sumie jeszcze nie probowalem tego sposobu bo czasu nie mialem ale na weekendzie cos potrenuje, posprawdzam.
    Mowisz GLC, ze Ci paczka z JP doszla bez zabawy w kuriera ? hmm moze by to samo zrobic... ze sklepu online hori stick wychodzi po 207PLN + koszty wysylki byloby idealnie, jeszcze gierke wcisnac do pudelka ze stickiem i luzik - zmiescilaby sie ?;-)(i black book i wogole /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif )
    Kiedy "robimy" Polskie "otwarcie" VF5 ?;-)

5. GLC

GLC Well-Known Member

Czy ja ci bronie grac nawet na patyku z drutem? /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Jak ktos pyta, co jest najlepsze, to odpowiadam, ze do gier 3D Sanwa. Nawet ci faszysci z forum PE typu kowal tak twierdza. Co innego, jakbys chcial np. grac w GG - wtedy pewnie polecilbym jakiegos octagonala, ale tutaj mamy VF. Na sticku Namco da sie grac, na HFS3 tez, ale skoro HRAP3 i VSHG sa najlepsze... "The way it's meant to be played", right? /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Nie dziala. Dziala z grami z PS2 puszczanymi na PS3 (w przeciwienstwie do niektorych egzemplarzy VSHG).

Czemu mialaby nie dojsc? Przeciez tam tez maja poczte lotnicza. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Problem jest taki, ze bardzo rozne sa czasy dostarczania przesylek - i nie zalezy to od ich wielkosci. Czasami duza paczka moze isc 5-6 dni (srednio idzie 10 dni), a czasami koperta z ksiazka moze sie slimaczyc miesiac.

Jesli chcesz zamowic bezposrednio ze sklepu, to nawet nie licz na to, ze przesylka przejdzie przez clo niezauwazona. Jak celnicy widza na paczce firmowe naklejki, to od razu im sie lampka zapala. Pamietaj tez, ze RAP3 to pudlo wielkosci polowy pudla od telewizora - ja nie wiem, jak moj pozostal niezauwazony, ale jakos sie udalo ("trick" z zanizaniem wartosci przesylki zazwyczaj sie nie udaje, jesli pudlo jest duze). W przypadku przesylek ze sklepow internetowych do wartosci czesto wliczana jest tez oplata za przesylke; jasne, mozna sie odwolac, po pol roku dostaniesz... odpowiedz. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Przekonanie ludzi w urzedzie celnym, ze stick to nic nie warte pudelko z kabelkami jest tez malo prawdopodobne - jak juz dostaniesz od nich awizo, to przygotuj sie na oszacowanie z kosmosu.

Troche inna sprawa jest jesli paczke wysle ci osoba prywatna i naskrobie adres markerem, zamiast naklejac drukowana etykiete adresowa - wtedy na cle mozna cos pogadac. Poczta lotnicza i zanizenie wartosci (tylko nie za duze, jakbys bral, to sprobuj 35 euro) to dodatkowe modyfikatory na twoja korzysc.

W prima aprilis? /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Polskie otwarcie juz dawno bylo. Nie wiesz, ze Sylvan od dwoch lat ma wersje beta?

6. Konradinho

Konradinho Well-Known Member

PSN:
    konradinho2
    A ja troszkę odbiegnę od tematu...
    Mam prośbę... Podaję tu link z jakiegoś innego tematu odnośnie VF5 na Xkloca 360 i może mi ktoś powiedzieć czy gra wygląda gorzej od wersji na PS3 czy jest porównywalna...?? Bo wg mnie wygląda ona trochę gorzej... Ale może jestem ślepy /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
    Ściągałem tysiące ''skrinów'' i mnie już zaćmiło dosłownie:p Teraz nie mogę ''na trzeźwo'' ocenić, czy są porównywalne...
    Z góry dzięki!! /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/blush.gif
    http://uk.gamespot.com/xbox360/action/virtuafighter5/index.html

7. GLC

GLC Well-Known Member

Ja tu zadnego odbiegniecia nie widze. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Wedlug mnie wersja 360 wyglada gorzej, ale ile mozna wywnioskowac ze screenow? W sumie na temat tej wersji niewiele wiadomo jeszcze... Musieliby wrzucic jakis filmik w HD, wtedy mozna porownac z PS3 i arcade.

P.S. Staraj sie nie uzywac polskich znakow, bo w oryginalnym poscie je widac, ale w cytatach juz sie kaszania...

8. Konradinho

PSN:
    konradinho2
    Heh, wiec nie jestem sam co do grafy na xklocu... Mam tylko nadzieje ze jeszcze doszlifuja ja, bo z tego, co mi wiadomo xbox360 ma porownywalne mozliwosci z ps3. Pokazalem kumplowi randomowe 2 screeny z vf5 na xa i doa4, zeby powiedzial ktora gra wyglada lepiej (of course nie jest zaglebiony w temacie). wynikow domyslcie sie sami...

9. GLC

GLC Well-Known Member

Ja bym sie w wojny konsolowe nie zaglebial - wersja 360 moze wydawac sie slabsza graficznie, ale nie mozna tego stwierdzic na podstawie materialow, ktore mamy do porownania. Te screeny na gamespocie nawet nie musza pochodzic z 360 - podczas opracowywania wersji PS3 jako screeny konsolowe tez pokazywano na poczatku screeny z arcade. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

10. Konradinho

PSN:
    konradinho2
    No fakt...
    Vf5 na PS3 w akcji prezentowala sie o niebo lepiej niz na screenach...
    Trzymajmy kciuki za Sege, by ponownie nas nie zawiodla:)

11. GLC

GLC Well-Known Member

Mnie Sega zawiodla wersja PS3, moze nie grafika, ale zawartoscia.

12. Konradinho

PSN:
    konradinho2
    A czym dokladniej?? Treningiem, iloscia dodatkow czy czyms jeszcze??

13. GLC

GLC Well-Known Member

Tym, ze nie naprawili profili postaci i wszystkim co wylecialo w porownaniu do Evo - Tactical Advice, Challenge, Quest Orders itp.

14. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    dwie sprawy chcialem poruszyc...

pierwsza w formie ciekawoski i dla rozluznienia...
    1. na kanale telewizyjnym 'tv4' jest program ... nie pamietam jaki, ale o grach /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
    ostatnio tam byl jakis mastach z http://www.gram.pl i ostro reklamowal sie jak on zna rynek gier... fajne, fajne...
    gdy pierwszy raz powiedzial ze VF4 (slownie: CZTERY) wychodzi na x360 i nie jest juz ps3 exclusive to sie usmialem...chwile potem pomyslalem ze mogl sie po prostu przejezyczyc, tyle ze wraz z ta mysla typ powtorzyl swoj blad :)... wtedy padlem na glebe ryjem w brudne skarpetki...
    od razu nasunal mi sie komentarz:
    znajmosc VF w polsce...
    ludzie nawet nie wiedza ktora teraz czesc bedzie... buahahha

teraz ciut ostrzej...

2. jakim prawem ten skurviel kage dostal ten rzeznicki hit-throw a'la goh /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

non-stop to widze na filmikiach... jakies szybki to kurestwo /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

15. GLC

GLC Well-Known Member

Czepiasz sie jednej cyferki, inne fakty sie zgadzaja. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

16. Griever

Griever Well-Known Member

PSN:
    Griever_PL
    Nie wiem jakim cudem dostal ten rzut, moze to jakis bug /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

A tak serio, to chyba nie jest i tak nawet odrobine tak rzeznicki jak ten Goha, choc dziala chyba z wiekszego dystansu, co?

Poza tym samymi hit throwami Goha mozna wygrac runde! /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

17. Ninja_Turtle

Ninja_Turtle Active Member

Sylvan od dwoch lat ma wersję beta? Czad, Dżizas, skąd?? :p

18. GLC

GLC Well-Known Member

No jak to, napisal w Turbo Pascalu.

P.S. Nastepnemu sie zachcialo polskich znakow. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/shocked.gif

19. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360
    szybko...

dzisiaj (czyli sobota) o 10.30 na tv4 jest wspomniany program o grach...
    sa powody zeby myslec ze dzisiaj bedzie o VF5...
    kto ma kanal niech oglada /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

edit:
    juz po /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
    mam nadzieje ze tego nie ogladaliscie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

20. Konradinho

PSN:
    konradinho2
    O co dokladnie ci chodzi??? O to ze nie mozna przenosic profili na inna konsole??? Czy o cos innego?

Share This Page

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice