[PL] Kto nie gra w VF, ten brudas. Dobra?

Discussion in 'Local Scene' started by 40i4, Aug 7, 2005.

1. Shang

Shang Well-Known Member

Re: [PL] Kto nie gra w VF, ten brudas

Kurwa pedaly, nawet nie gracie w VF. Wracajcie do mamy. A tak w ogole to zamknac sie, bo wam wjade wiecie gdzie

2. GLC

GLC Well-Known Member

/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/whistle.gif

Caly swiat sie uczy polskiego, wreszcie zrozumieli, ze to jedyny sensowny jezyk.

3. lotrzyna

lotrzyna Well-Known Member

a pierdolic to, usunac ktos tego posta, kurwa a moglem juz sie polozyc spac /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smirk.gif

4. Griever

Griever Well-Known Member

PSN:
    Griever_PL

A cos Ty sie tak uczepil? To ze raz wspomnialem ze nie byloby mnie stac na czesto podroze, nie znaczy ze grac chce tylko w Poznaniu /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

A moze Ty sie po prostu boisz Poznania? :p
    No w sumie w VF to juz malo kto gra ziomek, ale spoko, wyszly jeszcz kolejne czesci, jest VF2,VF3, VF4 i to nawet EVO, niedlugo bedzie VF5, ale jeszcze zdazysz nadrobic /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
    I co Ty tak o tych pedalach wciaz? I jeszcze wjezdzac nam chesz... To jest chyba syndrom niedopchniecia jakis /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

P.S. Wrocilem do mamy i powiedzialem ze Shang mi kazal, powiedziala ze nie wie o co chodzi i ze mam z idiotami nie gadac... przepraszam /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif

5. GLC

GLC Well-Known Member

Griwer znow dymi, bana mu. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

6. Shang

Shang Well-Known Member

Lotrzyna i tak widzialem twojego posta, DOSTANIESZ tego mial bana, zobaczysz. PS. Jestem twoim ojcem.

7. Griever

PSN:
    Griever_PL

Popieram Griwer bana !! A ja banana /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

8. Di_PL

Di_PL Member

Sylvana tu nie ma, prawda?

9. GLC

GLC Well-Known Member

Na razie nie. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

10. lotrzyna

GLC (a moze ktos inny?) sciagasz japonska wersje gry ? Na filmiku widzialem, ze komentarz jest w czasie walki wiec automatycznie chce mie\c wersje japonska /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif A pytam bo sie zastanawiam jak to zrobic, przez play asia sie nie da /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smirk.gif

11. GLC

GLC Well-Known Member

Jak chcesz japonska wersje, to kup sobie z ebaya, co za problem. Wychodzi tyle samo jak z play-asia albo nawet mniej. Tak w ogole to myslalem, ze nie kupujesz PS3 zaraz po premierze? Zawsze mozesz kupic europejska wersje gry i przelaczyc jezyk na japonski...

Ja czekam na europejska wersje konsoli, wiec na razie gry tez nie kupuje, nie ma sensu. Po co mi taka z japonska instrukcja? Wole angielska. Japonskie ksiazki to juz mam 3. :p

Na razie kupilem sticka, HRAP-a, dzisiaj przyszedl. Nie bez bolu udalo mi sie go rozkrecic; tak jak ludzie mowili, stick jest Sanwy, a przyciski Hori. Calosc latwa do modyfikacji, bo nic nie jest zespawane na sztywno, tylko pare srubek, zlutowane kabelki i wciskane w obudowÄ™ przyciski.

12. lotrzyna

Konsoli nie kupuje ale gre chce miec.
    No jestem juz na ebay jest sporo ofert od ludzi z HK ale nie wiadomo czy dojdzie paczka /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif Ja mam kurewskiego pecha na poczcie /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smirk.gif myslalem, ze jak bys zamawial to i ja bym sie zalapal /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
    Pytanie tylko czy europejska wersja bedzie miala japonski komentarz ? Bedzie miala ?
    Moglbys podesla jakies fotki sticka ? "gruby" jest ? Chyba, ze to ten co chinole na filmiku pokazaly to spox.
    Rozumiem, ze kurierem z tracking number i ubezpieczeniem bylo wyslane ? bo gierke to chyba zwykla poczta wysylaja /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif
    Hmm trza bedzie jeszcze zakupic poradnik /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
    A wlasnie a problemow z paczka nie bylo ? w temacie clo itp ?

13. GLC

GLC Well-Known Member

Acha. A po co?

Nie ma czegos takiego jak pech, co to za sredniowieczne zabobony?

Nie bawie sie w laczone paczki z kims.

Na czym odtworzysz ten komentarz, skoro nie bedziesz miec konsoli? A wersja europejska pewnie bedzie sie roznic tylko okladka i jezykiem instrukcji, o ile mi wiadomo, to gra jest w jednej wersji wszedzie.

Fotek sticka na sieci jest duzo, ja swoich nie zrobie, bo nie mam aparatu. Stick jest dosc gruby, VSHG jest nieco mniejszy gabarytowo, ale podobno ciezszy. Paczka byla wysylana kurierem, ale bez ubezpieczenia.

Zalezy jak sobie wybierzesz i jaki bedziesz skapy...

Nie bylo, bo zadeklarowana wartosc (zmniejszona na moja prosbe) miescila sie w granicach wartosci, dla ktorej nie ma cla ani podatku.

Co do pytania na GG: fotek/skanow nie robie, a sticka zamowilem jednego, bo latwo sie go moduje - jak cos padnie, to wymienie czesci i tyle.

14. lotrzyna

Nie chce mi sie cytowac bo za duzo z tym roboty :p
    W kazdyma razie:
    Zeby grac na konsolach kumpli (min wogole nie zwiazanych z VF) lub w kafejce.
    Odtworze na patrz zdanie wyzej.
    Co do wysylki - Chodzilo mi o to, ze z ebay kolesie z gory chca 10$ jako koszt wysylki - nie wiem czy wtedy mozna sobie wybrac jak sie chce miec to wyslane czy zalezy to od sprzedajacego.

15. GLC

GLC Well-Known Member

No to pytasz sprzedajacego co i jak, tyle ludzi ma VF5, ze mozna sobie spokojnie wybrac... Po co zakladac cos od razu? Zawsze mozna zalatwic szybsza/drozsza wysylke, kupic cos jeszcze i polaczyc koszt, albo wziac kilka sztuk. Kto pyta nie bladzi. Ale nie ma co pytac mnie, tylko lepiej u zrodla...

16. lotrzyna

Chyba zamowie z NCSX - troche drozej ale mam nad wszystkim panowanie ;-)
    Gralem wczoraj z zolwiem ninja :p no jeszcze troche treningu przed nim ale jak na osobe, ktora grala wylacznie z konsole to calkiem calkiem. Najpierw 1h rozgrzewki a potem do 10 - dodam, ze gral tylko Lionem.
    Kage v Lion 10:3
    Akira v Lion 10:2
    No i jeszcze kurde taka sprawa, ze zaczalem trenowac na sticku a tu nagle zaczely mi wychodzic na padzie takie rzeczy jak /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif+ /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif+ /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/g.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/u.gif+ /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif+ /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/k.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif ... zrobiliby wejscia na pady w maszynach arcade to bym mial problem z glowy :p bo na sticku wcale mi wszystko tak fajnie nie wychodzi - czytac nie wychodzi w ogole :p

17. GLC

GLC Well-Known Member

Ten twoj zapis powinien wygladac tak:

/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif+/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/g.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/u.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif+/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/k.gif > /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif > /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/d_.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif

Przeciez nie ma czegos takiego jak /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif... W zapisie combosow uzywasz normalnie motions z movelisty, w konwencji 1P - zawsze, bez wzgledu na to, czy postacie sie obrocily albo zamienily miejscami. Wywalilbym tez te spacje. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Wiem, czepiam sie, ale przynajmniej wtedy zapis bylby duzo czytelniejszy...

Juz bys dal spokoj, tylko ciecie graja na padach. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

18. lotrzyna

Zobacz na topic juggle z blackbook Akiry - tez dali /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif/ /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif ale olac, a spacje sie same wstawiaja ...
    I na prawde,4 lata grania na padzie zaczelo przynosic rezultaty.. dbplm po /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/d_.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/p.gif+/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/k.gif SPoD i kolanko (ale to juz od dawna) a na sticku mam nastepujace klopoty:
    zamiast /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif wychodzi mi /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif :/... specjalnie spogladam na sticka zeby zobaczyc z czego to wynika i najprawdopodobniej ze sposobu "trzymania" sticka, byc moze "joy" jest za blisko przyciskow ??? w jakiej mniej wiecej jest odleglosci w maszynie arcade lub na HRAP ? i "dzieki" temu nie wychodzi mi dbplm ani SPOD /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smirk.gif jakies propozycje rozwiazania tych "problemow"?
    Nie wiem jak bedzie z kasa na sticka (jednak /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif ) wiec w VF5 bede tez napoczatku gral jednak na padzie - chyba, ze ktos bedzie mogl pozyczac :p

19. Griever

PSN:
    Griever_PL

Mam swietna rade !! Nie uzywaj sticka, tylko male dziewczynki go uzywaja /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
    Pozostan graczem padowym (jak ja) /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
    Jak skopiesz komus tylek, kto gra na sticku, to jeszcze respekcik /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Nie poddawaj sie, PAD RZADZI ! /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

20. GLC

GLC Well-Known Member

Bo oni tez sie nie znaja. :p Zamiast to usystematyzowac jakos, to wszyscy leca jak chca. Pozniej ktos poczatkujacy nie wie o jaki cios chodzi albo mysli, ze jakies dodatkowe warunki sa, zeby cos siadlo. Popatrz na guide-y autorstwa (tlumaczenia) Hiro, ktore sa bardzo dobre, ale pojecia i skroty w nich sa takie, ktorych nikt inny nie uzywa. Przyjmowana jest konwencja "ktos sie postaral i nie wolno w zadnym razie krytykowac". Ale jak kiedys zaoferowalem przetlumaczenie z hirowatego na angielski, to Myke stwierdzil, ze nie trzeba, bo i tak wszyscy rozumieja... Dupa wolowa jedna. /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

W porownaniu do Namco? W arcade dalej, w HRAP-ie mniej wiecej tak samo, w VSHG blizej (glownie dlatego tego ostatniego nie bralem).

Podstawa to trzymac sticka nisko, zeby nadgarstki na nim sie opieraly, a nie siegaly po niego np. na stol. Ja trzymam na kolanach i mi sie to bardzo dobrze sprawdza. Moze tez byc tak, ze stick jest rozjechany i wymaga "podtrzymywania" z kierunku /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/b.gif do /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif? Sprezyna powinna podtrzymywac kolek, ale jesli jest slaba, to stick "spada" do /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif. Rownie dobrze moze byc odwrotnie - jesli stick jest sprawny, a ty za mocno cisniesz /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif, to kierunek spadnie do /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/df.gif wlasnie. Pamietaj tez, ze stick Namco ma duzy skok i np. ja mialem problemy z naprzemiennym modyfikowaniem ciosow (czyli przejsciami typu /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/db.gif/forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/f.gif) - dlatego miedzy innymi nie jestem zwolennikiem tego sprzetu.

Zeby pozniej mial taka pyrowata twarz? /forums/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Share This Page

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice