[PL] Kto nie gra w VF, ten brudas. Dobra?

Discussion in 'Local Scene' started by 40i4, Aug 7, 2005.

1. GLC

GLC Well-Known Member

Re: [PL]gra ktos bo sie nie moge opedzic od mozliwosci sparingu

Z tym skoszeniem zartowalem, w Evo gralismy tylko raz i jakos bylo 40% do 60%, moze troche gorzej. Problem lezy w tym, ze ja nie umiem grac na padzie, w ogole - nie wychodza mi najprostsze rzeczy i sie od razu irytuje. /versus/images/graemlins/smile.gif A wtedy wlasnie na padzie gralem. Ale ja tam sie nie przejmuje, wiem, ze w VF5 was wszystkich zniszcze. /versus/images/graemlins/laugh.gif

2. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360

lotrzyna:
    '40i4 wrzuc jakas smieszna historie'

smieszna? smieszna?? mam tragiczna, moze byc?
    ostatnio koles od transmisii danych tlumaczyl cos stosujac metode 'powiem na glos co 3-setny wyraz z objasnenia'.
    efekt? -masa pytan od nas studentow do niego 'piewcy' wiedzy
    jego reakcja? -odpowiedzi ktore w fallout skonczyly by sie walka
    I jak takiego nurkowca nie wyworcic na lewa strone? No, jak??
    a przedmiot trzeba zdac, za 2 likendy ide na konsultacje do buca <_<

GLC:
    '40i4 sie uczy co egzaminow pewnie, bo to kujon jest. '

nie jestem kujon tylko :
    - jestem slaby psychicznie
    - mam slabe nerwy
    - jestem miekka pala, etc. /versus/images/graemlins/laugh.gif
    wybierz ta se :p

jak mam cos zrobic to wole to skonczyc i niech lezy, odkladanie na ostatnia chwile tylko mi spac nie daje...
    :p

hmm...
    mysle ze moge zawodzic (chocby siebie /versus/images/graemlins/smile.gif ) z dwoch powodow (co najmniej...)
    -z dobrym graczem, ktory by wymusil na mnie gre gralem ostatnio 2 lata temu
    -ostatnio gralem z miloszem od ktorego wzialem duzo zlych nawykow...najgorszy? -mechaniczna gra, bez odrobiny myslenia...
    - (o jest III myslnik /versus/images/graemlins/smile.gif ) bede grac gohem /versus/images/graemlins/laugh.gif

biore karte pamieci /versus/images/graemlins/smile.gif mam tam pare walk... ciekawe jest to ze jak gralem te walki to byly niezle emocje i wydawalo mi sie ze trzeba je nagrac, ale jak ogladalem potem na spokojnie to dowiedzialem sie ze tylko mi sie wydawalo /versus/images/graemlins/laugh.gif

Poniewaz GLC gral wtedy na padzie (no i ja tez) dlatego tych walk nikt nie ma prawa brac za powazne.
    Zreszta jakie to ma znaczenie, raz wypada sie lepiej innym razem gorzej...
    Ja w VF3tb przegralm z GLC 40:0 (przerwalsmy na moja prosbe. bylo by gorzej... /versus/images/graemlins/smile.gif )
    co to za myslenie w ogole?? czuje sie zgorszony :p
    ma sie dobrze grac i tyle... szukanie najlepszych graczy jest jakas dziecinada :p
    jak ktos jest przesciagaczem to sio odemnie, zachowania tego typu niepotrzebnie tylko atmosfere psuja /versus/images/graemlins/smile.gif
    dobra, musze sie wyluzowac :)

3. GLC

GLC Well-Known Member

Ja tylko dodam tak od siebie, ze oczekuje raportu play-by-play z tego elitarnego zlotu w Wawie. /versus/images/graemlins/smile.gif A przynajmniej z ligi czy mini turnieju... Czy co tam bedziecie urzadzac. /versus/images/graemlins/laugh.gif Macie sklepac Zlatka Sedlaczka!

4. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360

czech bedzie gosciem i trzeba sie obejsc z nim lagodnie...
    przeiwdziane sa podlozenia :p

5. GLC

GLC Well-Known Member

Co ty jestes, japonski biznesmen, zeby sie podkladac? ZNISZCZYC GO! Wtedy bedzie wiecej cwiczyl i stanie sie lepszym graczem... Albo oleje VF. /versus/images/graemlins/smile.gif Jedno z dwoch...

6. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360

dobra, przekonales mnie...
    jade z nastawieniem nieponiesienia chocby jednej kleski
    /versus/images/graemlins/laugh.gif

7. GLC

GLC Well-Known Member

That's the spirit!

DESTROY!

/versus/images/graemlins/laugh.gif

Edit: Ej no villain, co jest... mialo byc po sto postow dziennie, a tutaj taka bieda...

8. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360

cwiczy do lotu...
    daremne... /versus/images/graemlins/laugh.gif

9. lotrzyna

lotrzyna Well-Known Member

EEEE no ja to 8-16 za biureczkiem, grzecznie... /versus/images/graemlins/laugh.gif trzeba jakos zarobic na VF5 z osprzetowaniem towarzyszacym [P]P
    necik niby mam w robocie ale duzo stronek poblokowanych min ta :p
    GLC apropos ligi czy co tam sie bedzie dzialo - podeslij pliczek, o ktorym rozmawialismy, moze masz tez jakis pliczek do robienia double elimination ?:D
    No 40i4 widze dobre nastawienie ale musze cie zmartwic Kage da rade /versus/images/graemlins/laugh.gif:D A tak na powaznie to kurde zaczynam sie obawiac o miejsce chocby na podium [P]P chyba trzeba zaczac cos grac i przestac sie "uczyc do egzaminu" /versus/images/graemlins/wink.gif I kurde Ryan to wlasnie Jackym mnie najbardziej niszczyl - nie jak sie spodziewalem Kage...
    Trzeba obmyslec jakis sposob notowania kazdego pojedynczego sparra itp /versus/images/graemlins/wink.gif o calkowitym, superdokladnym, wszystkouwzgledniajacym /versus/images/graemlins/laugh.gif logu z kazdego turnieju nie wspominajac /versus/images/graemlins/smile.gif
    Zeby 2osoby mogly grac swoja "zrobiona" postacia potrzeby jest game shark - nie posiadam i sie nie znam, bo jeszce jakies kody trzeba skads posciagac wiec olac /versus/images/graemlins/wink.gif

10. GLC

GLC Well-Known Member

Villain, ten plik obslugujacy lige zgubilem gdzies, na laptopie go nie ma. /versus/images/graemlins/frown.gif Kiedy ten zlot jest? Ja teraz mam duzo czasu, to moge go zrobic od zera. Zeby nie bylo, ze sie nie udzielam na SCENIE. /versus/images/graemlins/laugh.gif

11. lotrzyna

Teoretycznie zaczyna sie w piatek 10.11.2006 /versus/images/graemlins/smile.gif wiec jakbys zrobil na czwartek to by bylo OK /versus/images/graemlins/smile.gif Zrob najlepiej 2 wersje /versus/images/graemlins/laugh.gif jedna liczaca tez rundy jakos... o i dozuc cos do double elimination i bedzie luzik /versus/images/graemlins/laugh.gif

12. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360

mam kilka luznych mysli wiec...

przenosimy zlot do GLC, bo ja mam blizej do niego /versus/images/graemlins/smile.gif
    polaczenie warszawa-wroclaw tez pewnie sie znajdzie, wiec villain nie kombinuj, wisisz mi przyjazd (za to wycofanie sie z przyjazdu do opola), ja pamietam!
    gdzie ja bede w taki mroz jechac do warszawy? :p
    BTW: tetsu sie nie odzywa moze zlapal jakas grype, albo przynajmnijej rzezaczke /versus/images/graemlins/laugh.gif i nie przyjedziemy, hehe

GLC se kupi sticka i bedzie nas duzo /versus/images/graemlins/smile.gif nawet jesli nie bedzie zadowolny ze swoich wynikow to nikt nie bedzie go mobbowac, bo on evo olal to nie moze wyniszczac
    luzna giera bez presji /versus/images/graemlins/laugh.gif

wyprobowal bym se wioslarza i wzial one pieca, ktorego musisz miec, a wiesz czemu?
    bo jak ktos mowi ze bedzie trzymac to nie wyrzuca, z byle glupiego powodu :p

sucha picza, zapomnialem ze konsole sa potrzebne :/
    przenosimy sie do trzciny... /versus/images/graemlins/laugh.gif

13. GLC

GLC Well-Known Member

Tak myslalem nad tym arkuszem i machne jakis prosty... Na ilu typa ta liga? Chyba 15 miejsc wystarczy? To taka prowizoryczna wersja. /versus/images/graemlins/laugh.gif

14. lotrzyna

O co chodzi z tym wioslarzem ???? To byla naprawde luzna mysl... :p jak cos zwiazanego z TV to moglem nie skapowac bo nie ogladam :p
    Gorzej, ze caly Ruccio sie nie odzywa - wszystko ma byc u niego.. /versus/images/graemlins/laugh.gif moze sie wystraszyl ? w koncu prawie go nie znam i zorganizowalem zlot u niego /versus/images/graemlins/laugh.gif:D no ale jakby cos to przeniesiemy sie do mnie - duzo miejsca ale jak narazie bylby tylko 1TV no i cala moja rodzinka do towarzystwa /versus/images/graemlins/laugh.gif znaczy sie mozna by spokojnie chlac ale nie mozna by emocjonowac sie walka :p no ale mysle, ze wszystko wypali w pierwotnej lokacji... /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif
    No pamietam, pamietam a wtedy tez byl mroz i to dlatego nie przyjechalem /versus/images/graemlins/laugh.gif a nawet bilet juz mialem zakupiony- weekendowy 99PLN (czy cos kolo tego) do niszczarki poszlo :p
    Wlasnie czemu GLC przez tyle lat evo nie zakupil stica coby mogl grac ?...
    Wlasnie nr2 stick do PS3 ma premiere wraz z konsola czy dopiero jak wyjedzie VF5? Bo bys GLC sciagnal konsole i sticka /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif z jap i by sie przetestowalo np na VFIVevo /versus/images/graemlins/wink.gif a cholera nie mozna konsoli poza jap eksportowac :/ :p
    OOOOO jak robilem "previev" tego posta to wpadlem na zajebisty pomysl!! nastepnym razem jak cos przyspamuje to sprobuje ulozyc jakis rysunek za pomoca /versus/images/graemlins/laugh.gif - loool /versus/images/graemlins/laugh.gif

EDIT: No na 15 osob styknie ale zrob taki "porzadny" /versus/images/graemlins/cool.gif
    Szkoda, ze /versus/images/graemlins/lol.gif nie moze byc ikonka posta bo fajna ikonka /versus/images/graemlins/laugh.gif

15. GLC

GLC Well-Known Member

Nie sciagam konsoli z Japonii, po co mi japonska wersja? Kupie europejska, VF5 i tak mniej wiecej rowno z premiera PS3 EU wychodzi...

16. lotrzyna

O GLC dobrze, ze odpisales moge zaczac expery /versus/images/graemlins/laugh.gif teraz musze wpis /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif
    Teraz o 3 znaki wiecej niz w pierwszym zdaniu a wi /versus/images/graemlins/laugh.gif suma13 i2avi /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif
    Hmm ciekawe czy cos wyjdzie?.. trzymajcie kciuki..... /versus/images/graemlins/laugh.gif tylkoze /versus/images/graemlins/laugh.gif z /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif
    No juz coraz wiecej musze pisac a pomysly mi sie koncza /versus/images/graemlins/laugh.gif i /versus/images/graemlins/laugh.gif oby /versus/images/graemlins/laugh.gif
    mnie tylko za to nie "zablokowali" bo moze byc problem jest /versus/images/graemlins/laugh.gif pierszy /versus/images/graemlins/laugh.gif
    buzkowy post zakonczony, beda nastepne jak jeszcze bede mogl pisac...
    celowo uzylem niestandardowych wyrazow
    buzkowy i zablokowali

17. GLC

GLC Well-Known Member

OK, lukac tu - zrobilem najprosciej jak mozna, bez zadnego kombinowania... Do zlotu duzo czasu, mozna zrobic 2 programistyczne projekty (hi 40i4!).

Niewatpliwie najjasniejszym punktem niniejszego projektu jest logo VF4 Evo. /versus/images/graemlins/laugh.gif

Wiec tak - wpisuje sie graczy w tabelce w lewym gornym rogu, nazwy graczy w tabelce wynikow sa wypelniane automatycznie (jesli nie ma gracza, to zostawiane jest puste miejsce, nie napis).

PUNKTY - wygrana 1, przegrana 0
    MALE PUNKTY - stosunek wygranych/przegranych rund

Mala tabelka:

W - wygrana walka (0 lub 1)
    w - wygrane rundy w walce
    p - przegrane rundy w walce

Jak mi sie zachce wypelnic to na dole jakimis danymi to wrzuce nastepna wersje.

18. lotrzyna

Czyli rozumiem, ze wpisujemy do tej dolnej tabeli, tylko wpisujemy w poziomie czy w pionie ? zeby uniknac wpisywania 2x tego samego..? a pozniej excel automatycznie sumuje duze i male punkty i zamienia miejscami graczy w tabeli gornej w zaleznosci od "tychze"? duzych i malych pkt - tak ?
    A wlasnie tylko jak lige zrobimy to do 2 wygranych walk chyba nie ? 40i4 ? nie to, ze do jednej ?
    Zalozmy, ze gracz 3 wygral z graczem 7 2:1 w walkach 7:4 w rundach - jakby to wygladalo ?

19. 40i4

40i4 Well-Known Member

PSN:
    mrxliiv
    XBL:
    xliiv360

ja zrobilem 'ja!' jak to zobaczylem... czyli mi sie podoba :]
    a jak przeczytalem ze to jest zautomatyzowane to chce to miec na wlasnosc /versus/images/graemlins/smile.gif
    jak tetsu cos wykreci to sie zalame ;(
    musze byc czescia tego przenikliwego mechanizmu :]

villain:
    'liga' , ' do dwoch wygranych walk' ??
    a coz to znaczy?
    moze rund?
    w lidze jakos tak jest ze jest walka + rewanz...
    nie wiem o co ci chodzi /versus/images/graemlins/laugh.gif jakies jasne tlumaczenie /versus/images/graemlins/smile.gif jesli mam zrozumiec ...

20. lotrzyna

Skontaktuje sie z wacha coby wybil z glowy tetsu jaka kolwiek mozliwosc zrezygnowania z przyjazdu /versus/images/graemlins/wink.gif
    No chodzi mi o to, ze jak 2 graczy usiadzie i rozegrja 1walke to zeby to nie byl koniec chyba bysmy zrobili tak, ze 2 wygrane walki =1 punkt ? czy nie ? czy lepiej jedna walka i koniec zapisujemy 1pkt, zapisujemy rundy, a potem robimy runde rewanzowa ? tylko czy liga.xls dobrze to policzy ? gdzie bedziemy wpisywac wyniki 2 rundy ? GLC dodaj druga dolna tabelke dla 2 - rewanzowej - rundy ligi /versus/images/graemlins/laugh.gif a i nie zapomnij o zakladce double elimination /versus/images/graemlins/wink.gif turniejem w stylu japonskim zajmiemy sie sami /versus/images/graemlins/laugh.gif /versus/images/graemlins/laugh.gif

Share This Page

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice